Denk mee over toerisme en recreatie in Edam, Volendam en Zeevang

Over TOP

Toeristisch en Ondernemers Platform Edam-Volendam-Zeevang (TOP) is een nieuwe stichting die bestaat uit de ondernemersverenigingen van Volendam, Edam en Zeevang, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Edam-Volendam en VVV/STIEV en werkt samen met Bureau Toerisme Laagholland en het Economisch Platform Edam-Volendam. TOP wil werk maken van toerisme en recreatie door een aantal acties:

TOP vernieuwt

Door opzoek te gaan naar de ideeën die in onze gemeente leven en naar dat wat onze gemeente uitzonderlijk maakt om te bezoeken. Door bewoners en ondernemers te vragen wat zij willen dat wordt opgepakt, zodat ook jij optimaal kan genieten. Dat levert vaak mooie nieuwe ideeën op. En het bevestigt net zo vaak bestaande opvattingen. Maar van één ding zijn we overtuigd: we moeten verder, want langer stilstaan belemmert de kansen!

TOP verbindt

Door niet alleen ondernemers te vragen wat hun wensen zijn, maar ook de bewoners uit te dagen met ideeën te komen. Daarna kunnen we aan de slag. Met de gemeente, met de dorpsverenigingen met ondernemers en zeker ook met jou! Want we verbinden de ideeën tot plannen die we samen gaan uitwerken.

TOP werkt samen

Toerisme of recreatie is een samengesteld product. Dat betekent dat de gast het zelf bij elkaar sprokkelt. Afhankelijk van zijn of haar situatie en de lokale condities. Schijnt de zon, dan gaan we fietsen, buiten op het terrasje zitten, parkeren wat verder weg en zitten uren over de Gouwzee te turen. Maar regent het of hebben we kleine kinderen, dan stellen we een heel ander product samen. Er zijn dus altijd heel veel partijen betrokken. Van de parkeerplaatsen, tot de fietsroutes en van de terrasjes tot de musea. Allemaal werken ze –soms onbewust- samen aan de ervaring van de gast. Daarom pakken we de vernieuwing gezamenlijk aan!

TOP komt in actie

Nu gaan we aan de slag! Door eerst bij de bewoners en ondernemers ideeën op te halen. Hoe jullie denken dat we het bezoekers nog meer naar het zin kunnen maken en er dus ook zelf van kunnen genieten. Vervolgens maken we een actieplan. We doen dit samen met ZKA, een adviesbureau in de vrijetijdssector.

 

Cookie-instellingen